21. LETNE ŠPORTNE IGRE SOCIALNIH ZAVODOV

  939

  15. junija 2012 so v Ljubljani potekale že 21. letne športne igre socialnih zavodov Slovenije v organizaciji Doma starejših občanov Fužine in Komisije za ohranjanje zdravja, šport in rekreacijo.

  Šport in rekreacija sta neločljivo povezana z našo skrbjo za zdrav način življenja in za ohranjanje psihofizičnih sposobnosti. Zdrav življenjski slog, ki vključuje vrsto športno-rekreativnih aktivnosti in medsebojno druženje je tudi dober način za splošno dobro počutje, večjo ustvarjalnost in delovno vnemo ter lažje premagovanje težav.

  O športu se veliko govori, piše, o njem se bere, se ga gleda. Ni novodobna filozofija ali modna muha – je osnovna potreba človeka.

  Že stari Grki so dejali: »Zdrav duh v zdravem telesu!« In prav tam, v stari Grčiji, je začetek Olimpijskih iger. Nadaljevanje teh so olimpijske igre, ki jih je začel francoski baron in si jih je zamislil kot način zbliževanja narodov, na katerih bi se mladeniči in mladenke pomerili v športnih disciplinah, namesto da se spopadajo v vojni.

  Vodilo organizacije športnih iger socialnih zavodov Slovenije je srečevanje in medsebojno druženje zaposlenih v socialnih zavodih in hkrati priložnost, da se zaposleni preizkusijo v svojih spretnostih.
   
  Šport in druženje sta dobra za telo in duha. V športu je vsak napor nagrajen z uspehom, včasih le z osebnim zadovoljstvom, drugič z evforičnimi občutki ob zmagi.

  Zmagati ne pomeni vedno biti prvi, kajti zmaga je le pot med startom in ciljem, zato iskrene čestitke vsem tekmovalcem in prisrčna zahvala tistim, ki ste jih spremljali in bodrili!

  Rezultate 21. letnih športnih iger socialnih zavodov Slovenije najdete TUKAJ
  Slikovno gradivo pa TUKAJ

  Dom starejših občanov Fužine,
  organizator 21. letnih športnih iger
  socialnih zavodov Slovenije

  Bojanka Genorio
  direktorica

  Prejšnji članekVABILO NA OTVORITEV RAZSTAVE FOTOGRAFIJ
  Naslednji članekZAČASNA NAMESTITEV STAREJŠIH V PV ZIMZELEN