NAJOBSEŽNEJŠI PREGLED PONUDB ZA STAREJŠE

Za vas pregledujemo trg in zbiramo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Kontaktirate jih lahko sami, ali pa za to pooblastite osebnega svetovalca.

Prijavi se na e-novice


NEGOVALNI ODDELKI in REHABILITACIJE

NEGOVALNE BOLNIŠNICE

Podaljšano bolnišnično zdravljenje (PBZ) je namenjeno tistim bolnikom, ki po zaključeni diagnostični obravnavi in zastavljenem zdravljenju slednjega še ne morejo nadaljevati izven bolnišnice.

Negovalna bolnica je idejno zasnovana kot bolnica za neakutno oskrbo predvsem starostnikov.

Negovalna bolnišnica opravlja dejavnost zdravstvene nege pacientov, pri katerih je akutno zdravljenje bolezni ali poškodbe, zaradi katere so bili sprejeti v bolnišnico, končano, vendar zaradi splošnega zdravstvenega stanja potrebujejo zdravstveno nego, ki je še ni mogoče zagotoviti v domači oskrbi ali v socialnem zavodu.

Kje najti posteljo?

Svojci bolnikov, ki potrebujejo ali so potrebovali podaljšano bolnišnično nego, dobro vedo, kako težko je najti ustrezno namestitev. Poleg nove negovalne bolnišnice v Ljubljani na Vrazovem trgu so negovalni oddelki so urejeni le v bolnicah Sežana, na Golniku in v Murski Soboti, načrtujejo ga še v Slovenj Gradcu. Bolnike, ki potrebujejo podaljšano ali dolgotrajno zdravljenje pa sprejemajo tudi na Ptuju in Jesenicah.

Možnost stalne nege pa dajejo tudi nekatera zdravilišča. V Zdravilišču Laško na negovalni oddelek sprejemajo zlasti ljudi z revmatskimi obolenji, s poškodbami po nesrečah ali po kapi. Začasno ali stalno namestitev ljudi, ki ne morejo skrbeti zase lahko poiščete tudi na negovalnem oddelku Centra za medicinsko rehabilitacijo v Termah Dolenjske Toplice, v Termah Topolšica deluje center multiple skleroze, v katerem je poskrbljeno za 24-urno dežurstvo medicinske sestre in stalna pripravljenost zdravnika. Del sob je prilagojen bolnikom, ki so teže gibljivi. Negovalni oddelek je urejen tudi v Termah Dobrna, kjer lahko dobijo posteljo ljudje, ki potrebujejo 24- urno skrb ali nego v času odsotnosti svojcev.

V preglednem seznamu vam ponujamo kontakte bolnišnic.

 

SEZNAM NEGOVALNIH BOLNIŠNIC

Tukaj kliknite za SEZNAM NEGOVALNIH BOLNIŠNIC

Če želite našo pomoč, kliknite: KONTAKT

Preberite tudi naslednje poglavje, kliknite: SEZNAM HOSPIC CENTROV

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA