mgc bistrica

MGC BISTRICA, DOM STAREJŠIH IN OSKRBOVANA STANOVANJA V ENEM

Predstavljamo vam nov bivalni center odprtega tipa za starejše, srednje in mlajše generacije, kjer poteka komunikacija in prenos znanj v obe smeri.

Medgeneracijski center Bistrica vam ponuja priložnost, da preživite starost v varnem in prijetnem okolju. V objemu narave boste občutili pripadnost skupnosti ter toploto nanovo odkritega življenja.

Prisrčno dobrodošli.

MGC Bistrica odlikuje preplet različnih dejavnosti, ki zagotavljajo bogato druženje vseh generacij in kakovostno življenje v domačem okolju. Vsebuje štiri sklope, in sicer: institucionalno varstvo, dnevni center, oskrbovana stanovanja ter lokale s ponudbo različnih tržnih storitev.

Za starost v varnem in prijetnem okolju, v objemu narave

MGC Bistrica je umeščen v širše območje mesta Ljubljana z okolico – v občino Domžale. Objekt se nahaja v samem središču Domžal in se navezuje na rekreativno območje ob Kamniški Bistrici, Športni park Domžale in trgovski center Mercator. V bližini se nahaja tudi Knjižnica Domžale, poslovalnica NLB banke, knjigarna, poslovalnica Pošte Slovenije, Zdravstveni dom Domžale in vse kar običajno ponuja življenje v središču mesta.

Dostop in dovoz do MGC Bistrica poteka  iz zahodne strani po novo zgrajeni cesti. Parkirna mesta za potrebe objekta in ostale uporabnike so zagotovljena pred vhodom v center in v kletni etaži. Dovozne poti in parkirni prostori omogočajo varen in neoviran dostop do stavbe. Zgradba je zgrajena brez arhitektonskih in drugih ovir, kar tudi funkcionalno oviranim osebam omogoča samostojen in varen dostop do vseh prostorov v stavbi.

Okolica objekta je urejena v prelepi park z zelenimi in rekreacijskimi površinami in je povezana z obstoječo rekreativno potjo ob Kamniški Bistrici.

Kaj sploh pomeni – Senior resort ?

Senior resort predstavlja območje namenjeno starejšim, kjer lahko kar se da varno in brezskrbno in na najlepši možen način preživljajo svoj čas. Območje združuje raznovrstno in zaokroženo ponudbo storitev, namenjeno prvenstveno njim.

Seniort resort MGC Bistrica v Domžalah ponuja raznovrstne storitve na enem mest in je edini, ki ima oskrbovana stanovanja  v  povezavi z domskim delom.  Izvirna prednost MGC je v tem, da lahko v oskrbovanem stanovanju tudi ob poslabšanju zdravstvenega stanja ni potrebna namestitev v domskem delu. Tako zagotovljamo izvajanje vseh  socialnih in zdravstvenih storitev  in ohranjanje individualnosti. S svojim konceptom raznovrstne in zaokrožene ponudbe na enem mestu, s svojo lokacijo v naravi in hkrati blizu vse infrastrukture, z nadstandardno gradnjo in energijsko varčnostjo objekta ponujamo nove, boljše možnosti za kakovostno  preživljanje starosti v Sloveniji in tudi širše.

Dom za starejše in oskrbovana stanovanja v enem

Objekt MGC Bistrica v skupni neto površini 16.556,28 m2 je tlorisno zasnovan v obliki dveh vzporednih lamel z vmesnim povezovalnim delom. Središče vsega dogajanja je pritličje, ki zajema dnevni center, kjer potekajo raznolike aktivnosti in kjer se nahajajo tudi lokali s pestro ponudbo storitev.

Južna lamela (P+3) je namenjena institucionalnemu varstvu, v severni lameli (P+6) pa so v prvem nadstropju prostori za institucionalno varstvo. Od 2. Nadstropja navzgor se nahajajo oskrbovana stanovanja. V institucionalnem delu je na voljo 69 sob za 103 osebe. Od tega je 35 sob enoposteljnih, 29 dvoposteljnih in 5 apartmajev. Enoposteljne sobe so velike od 17,57 m2 do 24,94 m2, dvoposteljne sobe od 21,64 m2 do 35,48 m2, apartmaji za dve osebi pa od 28,96 m2 do 29,53 m2. Vsaka soba ima kopalnico v izmeri od 3,54 m2 do 3,83 m2 ter ložo ali balkon. V sklopu institucionalnega varstva se izvajajo naslednje storitve: domska nega in oskrba, dnevno varstvo, začasno varstvo in pomoč na domu.

Preplet različnih dejavnosti zagotavlja druženje več generacij

V starosti nastopi obdobje, ko samostojno življenje ni več brezskrbno in ko starostniki ne morejo več sami v celoti skrbeti zase. Kaj storiti, ko je hoja po stopnicah otežena, ko invalidski voziček ne gre več skozi vrata in ko postanejo vsakodnevna gospodinjska opravila, nakupovanje in drugi opravki vse težji?

Pravi odgovor na te spremenjene življenjske razmere so oskrbovana stanovanja.

Z bivanjem v oskrbovanih stanovanjih starejši ohranjajo svojo individualnost, intimnost ter način življenja, ki so ga bili doslej vajeni v svojem domačem okolju. V oskrbovanem stanovanju lahko imajo lastno gospodinjstvo, počutijo se svobodne in neodvisne ter lahko kakovostno preživljajo tretje življenjsko obdobje.

Uporabnikom v oskrbovanih stanovanjih MGC Bistrica je zagotovljena tudi možnost uporabe celodnevne pomoči s preprostim pritiskom na gumb. Storitev “klic v sili” vseh 24 ur na dan izvaja osebje iz institucionalnega varstva v domu, zato se lahko odzovejo nemudoma po klicu.

Stanovalci oskrbovanih stanovanj imajo možnost izbirati posamezne storitve ali pakete storitev, kot so pomoč pri bivanju, organizirana prehrana, pomoč pri pranju, sušenju in likanju perila ter pomoč pri vzdrževanju osebne higiene. Storitve oz. paketi storitev so odvisni od obsega pomoči, ki jo vsak posameznik potrebuje, glede na njegovo zdravstveno stanje. Oskrbovana stanovanja imajo oskrbnika oz. vzdrževalno tehnično službo, ki stanovalcem oskrbovanih stanovanj nudil 24-urno pomoč.

V objektu poleg drugih lokalov deluje restavracija, kjer stanovalci lahko zajtrkujejo, kosijo in večerjajo ali pa si prehrano naročijo v svoje stanovanje. Prav tako je v objektu stanovalcem na voljo tudi ponudba raznvrstnih zdravstvenih dejavnosti. Tu so prostori za zdravnika, zobozdravnika in fizioterapevta, dobro založena lekarna. V objektu so tudi družabno-rekreacijski prostori, v katerih se odvijajo različne delavnice in prireditve. Stanovalcem sta na voljo tudi knjižnica in internetni kotiček.

V objektu delujejo:
Kavarna Bistrica
Lekarna Bistrica
Remeda, Medicinski center
ŠKD Viktorius, Vadbe za dušo in telo
Zobozdravstvo Pohlen
Protibolečinska ambulanta
Pedikura, nega, masaže
Frizerstvo ART-PE
Spinomasaža, korekcija hrbtenice

MGC Bistrica, Domžale, v objemu življenja

Številni ljudje se obdobja starosti veselijo, saj ga ne doživljajo več z negotovostjo. Nasprotno, svoja zlata leta vidijo kot čas, ki ga lahko izpolnijo z dejavnim bivanjem v zdravem in aktivnem okolju.

To je čas, za katerega čutijo, da zanje prinaša nova spoznanja in izzive, tako na osebni kot družbeni ravni. Ne počutijo se stare in s svojimi težavami ne želijo obremenjevati svojih otrok ali sorodnikov, ki običajno živijo drugje in nimajo veliko časa za druženje s svojimi starši, za njihovo nego in skrb. Ti starostniki ne potrebujejo institucionalnega varstva in želijo samostojno poskrbeti za svojo prihodnost.

Demografska statistika nas uči, da moramo vprašanja starajoče se družbe obravnavati z drugačnim, svežim in sodobnim pristopom. Daljša življenjska doba in posledično vedno večje število starostnikov so dali povod za družbene spremembe na področju varstva in nege starejših ljudi.

Starost že dolgo ni več sinonim za bolezen, osamljenost ali pomanjkanje, ampak je to življenjsko obdobje, v katerem je vedno več posameznikov aktivnih ter v dobri psihični in fizični kondiciji.

Prizadevamo si za vzpostavitev sodobnega načina varstva in bivanja starejših prebivalcev v medgeneracijskih centrih ter njihovo ponovno vključevanje v polno življenje.

Vaš kontakt, za več informacij:

MGC BISTRICA

RECEPCIJA

Medgeneracijski center Bistrica
Cesta talcev 10,
1230 Domžale
Telefon: + 386 (0)1 72 97 310

Spletna pošta: info@mgc-bistrica.si
Spletna stran: www.mgc-bistrica.si

DOM STAREJŠIH

Kontaktna oseba: Nada Slak,
vodja socialnega programa
     

Telefon: +386 (0)51 273 969         
Spletna pošta: nada.slak@mgc-bistrica.si

OSKRBOVANA STANOVANJA

BeNeP, Poslovanje z nepremičninami,
Benita Kovič s.p.

Stara cesta 6, 1230 Domžale

Kontaktna oseba: Benita Kovič
Telefon: +386 (0)31 647 333
Spletna pošta: info.benep@gmail.com

NAZAJ NA VRH STRANI

SENIOR RESORT MGC BISTRICA DOMŽALE

RECEPCIJA

Medgeneracijski center Bistrica
Cesta talcev 10,
1230 Domžale
Telefon: + 386 (0)1 72 97 310

Spletna pošta: info@mgc-bistrica.si
Spletna stran: www.mgc-bistrica.si

DOM STAREJŠIH

Kontaktna oseba: Nada Slak,
vodja socialnega programa
     

Telefon: +386 (0)51 273 969         
Spletna pošta: nada.slak@mgc-bistrica.si

OSKRBOVANA STANOVANJA

BeNeP, Poslovanje z nepremičninami,
Benita Kovič s.p.

Stara cesta 6, 1230 Domžale

Kontaktna oseba: Benita Kovič
Telefon: +386 (0)31 647 333
Spletna pošta: info.benep@gmail.com

SENIOR RESORT MGC BISTRICA, DOMŽALE

Vse v enem: institucionalno varstvo, dnevni center, oskrbovana stanovanja ter lokali s ponudbo različnih storitev. Preplet dejavnosti zagotavlja bogato druženje vseh generacij in kakovostno življenje v prijetnem okolju.