NEGOVALNE BOLNIŠNICE

NEGOVALNI ODDELKI in REHABILITACIJE

NEGOVALNE BOLNIŠNICE

Podaljšano bolnišnično zdravljenje (PBZ) je namenjeno tistim bolnikom, ki po zaključeni diagnostični obravnavi in zastavljenem zdravljenju slednjega še ne morejo nadaljevati izven bolnišnice.

Negovalna bolnica je idejno zasnovana kot bolnica za neakutno oskrbo predvsem starostnikov.

Negovalna bolnišnica opravlja dejavnost zdravstvene nege pacientov, pri katerih je akutno zdravljenje bolezni ali poškodbe, zaradi katere so bili sprejeti v bolnišnico, končano, vendar zaradi splošnega zdravstvenega stanja potrebujejo zdravstveno nego, ki je še ni mogoče zagotoviti v domači oskrbi ali v socialnem zavodu.

Kje najti posteljo?

Svojci bolnikov, ki potrebujejo ali so potrebovali podaljšano bolnišnično nego, dobro vedo, kako težko je najti ustrezno namestitev. Poleg nove negovalne bolnišnice v Ljubljani na Vrazovem trgu so negovalni oddelki so urejeni le v bolnicah Sežana, na Golniku in v Murski Soboti, načrtujejo ga še v Slovenj Gradcu. Bolnike, ki potrebujejo podaljšano ali dolgotrajno zdravljenje pa sprejemajo tudi na Ptuju in Jesenicah.

Možnost stalne nege pa dajejo tudi nekatera zdravilišča. V Zdravilišču Laško na negovalni oddelek sprejemajo zlasti ljudi z revmatskimi obolenji, s poškodbami po nesrečah ali po kapi. Začasno ali stalno namestitev ljudi, ki ne morejo skrbeti zase lahko poiščete tudi na negovalnem oddelku Centra za medicinsko rehabilitacijo v Termah Dolenjske Toplice, v Termah Topolšica deluje center multiple skleroze, v katerem je poskrbljeno za 24-urno dežurstvo medicinske sestre in stalna pripravljenost zdravnika. Del sob je prilagojen bolnikom, ki so teže gibljivi. Negovalni oddelek je urejen tudi v Termah Dobrna, kjer lahko dobijo posteljo ljudje, ki potrebujejo 24- urno skrb ali nego v času odsotnosti svojcev.
V preglednem seznamu vam ponujamo kontakte bolnišnic.

SEZNAM NEGOVALNIH BOLNIŠNIC

Tukaj kliknite za SEZNAM NEGOVALNIH BOLNIŠNIC

Če želite našo pomoč, kliknite: KONTAKT

Preberite tudi naslednje poglavje, kliknite: SEZNAM HOSPIC CENTROV

KDO UPORABLJA NAŠE STORITVE?

– starejši, ki si želijo pripraviti plan za brezskrbno preživljanje starosti
– starejši, ki želijo prepustiti urejanje problemov in formalnih zadev strokovnjakom
– starejši, ki morajo rešiti problem, ko ne morejo več skrbeti zase
– družine (svojci), ki razmišljajo vnaprej
– družine (svojci), ki imajo tak problem zdaj

NAJOBSEŽNEJŠI PREGLED PONUDB ZA STAREJŠE

Za vas pregledujemo trg in zbiramo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Kontaktirate jih lahko sami, ali pa za to pooblastite osebnega svetovalca.

IZJAVA

Najprej smo sami kar dolgo iskali ponudbe varovanih stanovanj za teto, pa ni nikjer preglednega seznama. Pomagali so nam pri VARNI STAROSTI – poiskali in uredili so nam prev tako stanovanje, kot smo ga želeli. Teta je selitev dobro prenesla. Njeno staro stanovanje še čaka na kupca.
Družina K., Ljubljana


NAŠE VODILO

Svetujejo samo pooblaščeni in licencirani strokovnjaki iz posameznih branž. Cena posredovanih storitev je enaka, kot če bi jih poiskali neposredno.