PROACTIVITA, INŠTITUT ZA PROAKTIVNO ŽIVLJENJE

V sodelovanju z portalom VARNA STAROST vam ponujamo osebnega pomočnika, neke vrste nadomestno hči ali vnuka, ki je sposoben, izkušen in vedno na voljo. Tudi 24 ur na dan!

Prijavi se na e-novice


NAROČITE SE NA POSVET ZA VARNO STAROST!

Inštitut Proactivita združuje strokovnjake – svetovalce za varno preživljanje starosti. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni in iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Kaj ponujamo, kje lahko pomagamo, kdo so naši strokovnjaki?

1.) osebno svetovanje in asistenca - analiza vaše osebne situacije, predlogi konkretnih možnih rešitev, pregled trenutnih razmer na trgu (domovi za starejše, oskrbovana stanovanja, pomoč na domu) in priporočila izvajalcev. Pomoč, organizacija in izvedba.

2.) osebno in družinsko svetovanje (organizacija družine za pomoč na domu)

3.) pravno svetovanje (oporoke, zapuščinski postopki, pravila dedovanja...)

4.) nepremičninsko svetovanje (prodaja, oddaja, nakup, najem, preureditev...)

5.) finančno svetovanje (ocena stanja, določitev ciljev, tveganja/donosnost, priporočila,…)

6.) družinska mediacija in  psihoterapija (reševanje družinskih sporov, psihološko svetovanje)

Najhitrejša pot do uvodnega spoznavnega termina je:

1. pokličete na telefonsko številko: 080 22 46

2. napišete elektronsko sporočilo na naš naslov: info@varnastarost.si 

Ko pokličete ali pošljete elektronsko sporočilo, se skupaj dogovorimo za prvi prosti termin, praviloma je to v nekaj dneh. Uvodni posvet vodi svetovalec profilom splošnega osebnega svetovalca (storitev pod točko 1.). Če sami ocenjujete, da potrebujete strokovnjaka specialista (točke 2. do 6.), nam to sporočite že v najavi na posvet.

Strokovno usposobljeni svetovalci smo vam na razpolago vsak delovni dan od 9.00 do 17.00.

Predhodno se je potrebno obvezno najaviti ter dogovoriti za ustrezen termin. Posveti potekajo na različnih lokacijah. Naša matična svetovalnica se nahaja na Dunajski 76 v Ljubljani. Naša dejavnost individualnega svetovanja je samoplačniška in plačljiva v gotovini. Cena uvodnega polurnega posveta je 29,00 €.

Gre izključno za pokritje stroškov delovanja naše svetovalnice. Inštitut Proactivita, ki združuje svetovalce iz različnih področij deluje kot neprofitni zavod. Na podlagi uvodnega posveta ocenimo, kje vam lahko pomagamo in kako. Odpremo vašo osebno mapo.  Pripravimo vam predlog in individualno ponudbo. Cenik storitev je na voljo v svetovalnici. Cene so brez DDV.

 

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA