NAJOBSEŽNEJŠI PREGLED PONUDB ZA STAREJŠE

Za vas pregledujemo trg in zbiramo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Kontaktirate jih lahko sami, ali pa za to pooblastite osebnega svetovalca.

Prijavi se na e-novice


DNEVNI CENTRI ZA STAREJŠE

Podajamo vam najpopolnejši seznam dnevnih centrov aktivnosti za starejše. Podatke smo povzeli iz podatkov SSZS, spletne strani Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve in ostalih spletnih virov.

Dnevni centri so namenjem ljudem, ki težko skrbijo zase in jim hišna opravila vzamejo preveč moči in energije. To je novejša oblika dnevnega institucionalnega bivanja, namenjena starejšim osebam, ki živijo doma in želijo nekaj ur dnevno preživeti v družbi. Starejšim omogoča, da s pomočjo dnevnega varstva čim dlje ostanejo v domačem okolju in morda tako lažje premostijo čas, do sprejema v celodnevno institucionalno varstvo.

Dnevno varstvo za starejše, ki živijo doma spada praviloma med dodatne dejavnosti domov za starejše občane in vključuje oskrbne in zdravstvene storitve. Od leta 2005 se izvaja tudi program Dnevni centri aktivnosti za starejše DCA, ki ga financirata  Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve. Podbni dnevni centri nastajajo tudi drugod po Sloveniji. 

Programi v dnevnih centrih so po njenih navedbah pestri. Poleg možnosti vsakodnevnih socialnih stikov omogočajo tudi različne vrste telesne vadbe, kot so joga, ples in razgibavanje, igranje družabnih iger, učenje tujih jezikov ter računalništva. Prav tako v njih izvajajo likovne, glasbene, kulinarične in druge delavnice.

SEZNAM DNEVNIH CENTROV

Tukaj kliknite za SEZNAM DNEVNIH CENTROV

Če želite našo pomoč, kliknite: KONTAKT

Preberite tudi naslednje poglavje, kliknite: NEGOVALNE BOLNIŠNICE

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA