VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


ZDUS: MEDGENERACIJSKO SOŽITJE - MAJA NA GR

Upravni odbor kot Zbor članov ZDUS sta v letu 2018 soglasno podprla nov ZDUS-ov projekt, ki smo ga poimenovali Dnevi medgeneracijskega sožitja, ki bodo prvič potekali med 14. in 16. majem 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.
Nenehne spremembe v demografskih razmerjih prebivalstva tako na evropski kot nacionalni ravni so realnost, ki jo zaznavamo že več desetletij. Staranje prebivalstva ni samo stvar starejše generacije. To je postajalo očitno, ko so v ospredje družbenih razprav prišli koncepti in pobude, ki so klicali po medgeneracijskem sožitju. Da Evropa potrebuje družbo vseh starosti in da je starostno kupčkanje preživet koncept, je bilo izpostavljeno že ob razglasitvi leta 2012 za leto aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti.

Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) kot največja reprezentativna organizacija starejših oseb že več let ugotavlja, da je izzive dolgožive družbe potrebno medgeneracijsko naslavljati in da je potencial medgeneracijskega sodelovanja premalo izkoriščen.

ZDUS stopa v ospredje kot pobudnik in organizator Dnevov medgeneracijskega sožitja, ki jih skupaj snujemo s strateškim partnerjem Medgeneracijsko koalicijo MeKoS, ki jo sestavljajo ZDUS, Dijaška organizacija Slovenije, Študentska organizacija Slovenije in Mladinski svet Slovenije. Poslanstvo dnevov vidimo v izmenjavi mnenj, stališč, idej, prenosu znanj in izkušenj med generacijami, saj želim slediti izzivom demografskih sprememb ter z medsebojnim povezovanjem zagotavljati ohranitev visokih družbenih norm in izboljševati položaj vseh generacij v Republiki Sloveniji.

Prvi Dnevi medgeneracijskega sožitja (14. – 16. 5. 2019) bodo v ospredje postavili aktualno, perečo temo, ki zadeva vse generacije, to je »trg dela in upokojevanje«.

 

 

 

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA