VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


ZABAVNA PREDSTAVA O ZDRAVI PREHRANI

Vse večji pomen dajemo zdravemu prehranjevanju in tako je tudi prav. Na hudomušen in zabaven način so nam učenci OŠ Bistrica ob Sotli, ki obiskujejo krožek »Socialni in kulturni kapital« pod mentorstvom Barbare Verbančič zaigrali »Skeč o zdravi prehrani«.Zgodba govori o obsedenosti žene z zdravim načinom prehranjevanja. Mož se s tem ne strinja, raje zahaja v gostilno in k svoji mami na govejo juhico in mastno svinjsko pečenko. Žena je zgrožena in prav tako njena prijateljica - onidve raje hodita na jogo in jesta vegansko hrano.

Ga. Božena se jim je na koncu zahvalila in dala nekaj sladkega za pod zob. Povedala jim je, da malce sladkorja ne škodi - seveda so se učenci s tem strinjali. Po koncu je bila predvsem navdušena nad njihovo samozavestjo in nad tem kako dobro so odigrali - bili so prepričljivi! Ga. Marija in ga. Sonja sta rekli, da jima je bilo zelo lepo in da si še večkrat želita, da bi prišli s kakšnim skečem, da se nasmejita.

Ga. Katarina vsak dan pije kakav in ob tej predstavi je začela razmišljati- ali res mleko in čokolada tako škodita našemu organizmu. Skupaj sva v hecu ugotovili, da je čokolada iz kakava, ta pa prihaja s kakavovca. Ker je kakavovec drevo, drevo pa je rastlina, je čokolada zelenjava.

Velika hvala učencem sedmega razreda Osnovne šole Bistrica ob Sotli Alenu Laboharju, Emi Dobrina in Petri Žuraj ter učiteljici Barbari Verbančič za lepo odigrano predstavo, ki nam je polepšala sredino dopoldne.

Tina Misja, pripravnica delovne terapije

Več: PEGAZOV DOM

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA