VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


V PEGAZU RADI PIŠEJO Z ROKO

V Sloveniji že nekaj let potekajo prizadevanja ozaveščati strokovno in splošno javnost o pomenu pisanja z roko. Informacija, ki jo napišemo z roko, se namreč v spominu zadrži dlje časa, utrne se nam več idej, ohranjamo tudi dolgotrajnejšo pozornost in prispevamo k ohranjanju finih motoričnih spretnosti, ki so potrebne za večstranski razvoj osebnosti.


Leta 2017 je bilo ustanovljeno  Društvo Radi pišemo z roko. V prvih dveh letih so ob podpori Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter nekaterih uspešnih slovenskih podjetij namenjali pozornost predvsem otrokom in mladini v okviru Tedna pisanja z roko, ki poteka vsako leto v mesecu januarju. V letošnjem letu pa so Urice pisanja z roko usmerili še k starejšim, ki bivajo v domovih starejših občanov.


V Pegazovem domu  v Rogaški Slatini  poteka veliko aktivnosti, ki podpirajo prijazno staranje, zato so se v projekt  vključili. Potrebovali so le še prostovoljca/ko. Splet okoliščin je botroval, da je vodenje Uric pisanja z roko prevzela domačinka Tanja Jurjec, ki ima veliko izkušenj s komunikacijo in s pisano besedo. Tovrstno druženje s starejšimi je sprejela kot velik izziv, saj je bilo doslej njeno delo v največji meri povezano z mladimi. Pegazov dom ji je blizu, v  njem namreč biva njena mama Cita Sajko, ki se je vključila k  Uricam pisanja z roko in je zanje  navdušila še koga.  Vsako 1. in 3. sredo se srečajo ob 15.00. Za uvod pripravi izbrano temo in zanimivosti ob njej, ki pritegnejo pozornost in spodbudijo h klepetu;  kak podatek si nato zapišejo s svinčniki, ki imajo posvetilo: »Radi pišemo z roko«. V nadaljevanju obujajo spomine na praznovanja nekoč, se pogovarjajo o običajih, modrih mislih, veselih dogodkih, zabavnih zgodbah, šalah … in si ob koncu rečejo: »Čez 14 dni nam bo spet lepo.«

 

 

 

 

 

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA