VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


V PEGAZU IZPOLNJUJEJO ŽELJE STANOVALCEV

Ob letošnji, 12. obletnici Pegazovega doma, smo se odločili, da izpolnimo nekaj želja naših stanovalcev, takih, ki si jih močno želijo, pa vendar jih ni mogoče uresničiti vsak dan. Na prireditvi ob obletnici smo iz vsake gospodinjske skupine izžrebali nekaj želja, ki jih bomo izpolnili zaposleni, termin pa je odvisen od tega, kaj si je oseba zaželela.  


Ta teden sta bila veselo presenečena gospod Silvo in gospod Jože. Oba, že desetletja strastna kadilca, sta izrazila enako željo za »šteko cigaret«, kar smo jima tudi uresničili. Ko sta zagledala lično zavita paketa, se jima je kar nasmejalo.

Gospa Jožica si je zaželela kosilo v priznanem gostišču Jurg. Želja se ji je uresničila dan po rojstnem dnevu, ko je ponjo prišla Pegazova prijateljica Martina. Sprejel ju je sam šef gostilne Grega Narat in ju pospremil od avta do rezervirane mize.

»Kosilo je bilo slastno. Jedla sem govejo juho, telečji zrezek v naravni omaki, pomfrit, mešano dušeno zelenjavo, regrat, zraven pa okušala belo hišno vino. Gostilna je zelo lepo urejena in polna italijanskih in ruskih gostov«, pove nasmejana Jožica, ki se zahvaljuje vodstvu Pegazovega doma za uresničitev izražene želje.

Gospa Štefka, stanovalka skupine Mavrica, sedi ob klavirju, iz katerega, iz črno – belih tipk pod spretnimi prsti Tatjane Šolman, prihajajo zvoki čudovitega valčka »Na lepi modri Donavi« Johanna Straußa mlajšega. Gospa se rahlo pozibava in neizmerno uživa. Lep prizor, napolnjen s čustvi in občutki zadovoljstva. Njena želja je bila slišati prav to skladbo.

Kar nekaj želja še čaka na uresničitev. Ob tem so tudi občutki pri nas, zaposlenih, neizmerno lepi, kajti skupaj s stanovalci doživljamo veselje in zadovoljstvo ob teh »nenavadnih dogodkih«.

Mateja Fidler, delovna terapevtka

Več: Pegazov dom

 

 

 

 

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA