VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


KAJ JE TO: DEDNA NEVREDNOST?Dedič lahko zaradi določenih dejanj postane oseba, ki si ne zasluži, da bi dedovala. Dedič tako zaradi svojih dejanj ne bo uspel pridobiti dediščine, ne po zakonu, ne na podlagi oporoke.

Zakon o dedovanju našteva točno določene dejanja, zaradi katerih pride do dedne nevrednosti, in sicer:

1. kdor je z naklepom vzel ali poskusil vzeti življenje zapustniku;

2. kdor je s silo ali grožnjo prisilil zapustnika ali ga z zvijačo pripravil do tega, da je napravil ali preklical oporoko ali kakšno določilo v oporoki, ali mu preprečil to storiti;

3. kdor je uničil ali skril zapustnikovo oporoko z namenom, da bi preprečil izpolnitev zapustnikove poslednje volje, kakor tudi, kdor je ponaredil zapustnikovo oporoko;

4. kdor se je huje pregrešil zoper dolžnost preživljati zapustnika, ki ga je bil po zakonu dolžan preživljati, kakor tudi, kdor ni hotel dati zapustniku potrebne pomoči.

Sodišče bo dedno nevrednost upoštevalo po uradni dolžnosti.  V kolikor gre za situacijo opustitve preživljanja in dajanja pomoči, bo morala dedno nevrednost uveljavljati oseba, ki ima pravno interes, da nevredni ne deduje.

POTREBUJETE PRAVNO POMOČ?

Ponujamo svetovanje in pravno pomoč pri oporokah, družinskih dogovorih, vse o problematiki zapuščin in dedovanja.

Pišite nam na infoping@proactivita.si ali pokličite na 080 22 46.

 

 

 

 

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA