VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


V CANKARJEV DOM PRIHAJA FESTIVAL

Samo še nekaj dni nas loči od mednarodnega dneva starejših, to je 1. oktober, dan ko se prične največji festival za starejše v Evropi – 19. Festival za tretje življenjsko obdobje. F3ŽO  bo potekal med 1. in 3. oktobrom v Cankarjevem domu. Glavni cilj festivala je medgeneracijsko povezovanje in predstavitev idej, izdelkov in informacij za aktivno staranje ter boj proti osamljenosti in diskriminaciji starejših.O FESTIVALU

Festival soustvarja več kot 3.000 posameznikov. Na dogodku se bo zvrstilo več kot 120 kulturnih točk, več kot 80 delavnic in predavanj v okviru izobraževalnega programa, 10 strokovnih razprav v okviru strokovnega programa, predstavitev na več kot 160 razstavnih prostorih ter tri umetniško-fotografske razstave.

Na voljo pa bo tudi sočasen program Festivala za celostno zdravje, ravno tako nov dogodek ekipe Proevent, ki 5. zgodbo festivala prvič pelje pod svojim okriljem.

V okviru delavnic bodo starejši spoznali različne vaje in prijeme za izboljšanje vitalnosti v tretjem življenjskem obodbju, za zmanjšanje demence, proti stresu, kako se znebiti bolečin v hrbtenici, paradontalnih boleznih in izpadanju zob, kako ohranjati »fit možgane«, ples v zlatih letih, potekali bodo tudi tečaji zumbe in aerobike ter številne druge brezplačne delavnice in predavanja. Na dogodku bo tudi predstavljena terapija s psi.

V okviru sejemskih razstavnih prostorov bo obiskovalcem prostor namenjen tudi za merjenje krvnega tlaka, vida, sluha, kulturi, lokalni samooskrbi, mobilnosti in prometni varnosti, splošnim in alternativnim metodam zdravljenja, turizmu, športu in prostemu času, zdravju in zdravi prehrani in še in še.

Vstop na F3ŽO je BREZPLAČEN.

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA