VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


TEDEN DIGITALNIH VEŠČIN 2019

TEDEN DIGITALNIH VEŠČIN 2019
25. marec – 31. marec 2019
Slovenija, EvropaTeden ALL DIGITAL je osrednja pobuda evropske mreže ALL DIGITAL, v Sloveniji pa poteka prek Simbioze Genesis, socialnega podjetja, v sodelovanju s partnerji. Vsakoletna panevropska kampanja, poziva ljudi, da se vključijo in spoznavajo internet in nove tehnologije ter osvajajo nove digitalne veščine za boljši osebni in karierni razvoj.

Kampanja je namenjena vsem, ki želijo preveriti, osvojiti ali nadgraditi svoje digitalne veščine in medijsko pismenost, tako prek izobraževanj kakor prek brezplačnih spletnih orodij, kjer lahko uporabniki preverijo svoja e-znanja, ali ugotovijo, kje so njihove strokovne prednosti.

Simbioza Genesis, socialno podjetje, si že od leta 2011 prizadeva za vključujočo digitalno družbo prek brezplačnih izobraževalnih delavnic digitalnih veščin za vse generacije. Posebno pozornost  namenjajo širjenju digitalne in medijske pismenosti med starejšo populacijo. V Sloveniji je slaba tretjina starejših med 65. in 74. letom, ki uporablja računalnik ter zgolj 27% teh, ki uporabljajo internet. 

PRIHODNOST JE DIGITALNA – BODITE DEL PRIHODNOSTI TUDI VI!

Digitalne veščine so ene izmed 8. ključnih kompetenc po priporočilu Evropskega parlamenta, kar se odraža na učinkovitem koriščenju digitalnih tehnologij za informiranje, komunikacijo in reševanje osnovnih izzivov pri delu in vsakodnevnem življenju. Tudi trg dela zahteva kompetence, vezane na digitalno pismenost, zato so digitalne veščine postale nepogrešljive v vseživljenjskem učenju in osnovni funkcionalni pismenosti.

Simbioza Genesis, socialno podjetje,  bo  v tednu digitalnih veščin pripravila številne brezplačne delavnice, na katerih bodo udeleženci lahko preverili svoja e-znanja na ZAČETNEM TEČAJU MS OFFICE EXCEL (26. marec 2019, od 16.30 do 18.00), spoznali  VEŠČINE NAROČANJA INTERNETNIH IN MOBILNIH STORITEV (27. marec, 2019 od 13.00 do 15.00), usvojili osnove PHOTOSHOPA (28. marec 2019, od 16.30 do 18.00) in postali pravi mojstri v WORD TRIKIH (29. marec 2019, od 16.30 do 18.00). Najmlajše vabijo na atraktivno delavnico programiranja LEGO CODE KIDS (26. marec  2019, od 16.30 do 18.00), seniorje pa na različne delavnice v okviru rednega programa Simbioza BTC City Lab – inovativno stičišče.  Na brezplačne delavnice, ki bodo potekale v Simbioza BTC City Labu, se je potrebno predhodno prijaviti: 040-778-475, ePošta: infoping@simbioza.eu 

Več informacij o kampanji najdete na strani http://www.e-simbioza.com/alldigitalweek  oziroma alldigitalweek.eu/ 

 

 

 

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA