VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


SPOZNAVANJE ČILIJEV V PEGAZOVEM DOMU

Pridni, kot čebele. Tako so stanovalci Pegazovega doma opisali družino Vizjak iz Šmarja pri Jelšah. V sredo, 29.11, smo stanovalci in zaposleni skozi zanimivo predstavitev spoznali njihovo kmetijo ter uživali v pokušini njihovih izdelkov.Vizjakovi se ponašajo z dolgo tradicijo, ki sega v leto 1860. Doma ročno  pridelujejo moko, med in čilije in pri tem jim pomagajo dobri sosedje, prijatelji in obiskovalci. Njihova glavna panoga je  pridelovanje medu, imajo kar 65 panjev. Najbolj nov in svež izbor izdelkov pa prihaja iz linije ČILI FRIK. To so domače pikantne omake pridelane iz skrbno izbranih čilijev, zelenjave, začimb in sadja. Stanovalce je zanimalo ali lahko ocenimo pikantnost čilija preden ga poskusimo. Matic nam je  zaupal, da so tisti čiliji, ki imajo nenavadno obliko bolj pekoči.  V Šmarju so leta 2015 priredili prvi čili festival v Sloveniji, katerega se je udeležilo več kot 3000 ljudi. Kmetija Vizjak v sodelovanju z vini Kolar izdeluje tako imenovano Čili vino. Polsladko belo in sladki rose sta prejela tri odličja na tekmovanju v Ameriki in to je še posebej pripomoglo k mednarodni prepoznavnosti. Izdelke družine Vizjak lahko najdemo na različnih sejmih po celi Sloveniji ter na njihovi spletni trgovini. Po koncu predstavitve je bila na vrsti degustacija izdelkov. Stanovalci in zaposleni smo lahko poskušali različne vrste kremnega medu in čili omak. Nekaterim je bil všeč bolj sladek okus medu s dodatkom vanilije in pravega kakava, drugim bolj pekoč okus z ingverjem ali čilijem. Imeli smo možnost tudi kupiti njihove izdelke, ki so lepa darila za prihajajoče praznike, saj pripomorejo k izboljšanju oziroma ohranjanju našega zdravja. Kdor pa ne mara čilijev, pa jih lahko uporabi, kot dekoracijo. Stanovalke so bile navdušene nad tem kako lepo čiliji krasijo notranjost in zunanjost hiše Vizjakov. Pravijo, da je zares izvrstna ideja- če jih samo gledamo, prav nič ne pečejo!

Valentina Misja, delovna terapevtka pripravnica


VEČ: PEGAZOV DOM

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA