VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


SEPTEMBER - MESEC OZAVEŠČANJA O DEMENCI

V septembru vsako leto po celem svetu potekajo kampanje za ozaveščanje javnosti o bolezni demenca, 21. september pa je dan Alzheimerjeve bolezni.V ta namen v DEOS Centru starejših Zimzelen v Topolšici v septembru pripravijo več aktivnosti za stanovalce, zaposlene in obiskovalce na temo demence. Letos se bodo različnim izvajalcem po Sloveniji prvič pridružili z aktivnostjo Pohod za spomin. Organizirali ga bodo v četrtek, 21. septembra, na dan Alzheimerjeve bolezni. Poleg stanovalcev, zaposlenih in svojcev so nanj povabljeni tudi vsi, ki bi želeli več izvedeti o bolezni demenca. Pohod se bo začel pred Zimzelenom ob 16.30, v parku Term Topolšica pa bodo udeleženci dobili promocijsko gradivo o demenci in izmenjali izkušnje.

V četrtek, 28. septembra, pa bo ob 19.19 v Knjižnici Velenje novo srečanje Alzheimer café. Tokrat bo gostja Sabina Sajtl, dipl. med. sestra, ki ima dvajsetletne izkušnje na področju dela z osebami z demenco. Zaposlena je v Psihiatrični bolnišnici Vojnik. Z udeleženci se bo pogovarjala o tem, kdaj nastopi čas, ko je treba poiskati pomoč, kaj lahko pričakujemo od zdravljenja v bolnišnici …

Z oktobrom se bodo nadaljevala srečanja pogovorne skupine svojcev oseb z demenco v Zimzelenu, ki so vsak zadnji četrtek v mesecu ob 18. uri. Novo srečanje skupine, namenjeno vsem, ki v domačem okolju skrbijo za  obolelega za demenco in se vsakodnevno srečujejo s problemi te bolezni, kot tudi tistim, ki bi o demenci želeli izvedeti kaj več, se pogovoriti, poslušati izkušnje …, bo 26. oktobra.

 

 

 

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA