VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


PROGRAM ZA SKRBNIKE OSEB Z DEMENCO

“NE POZABI ME” so skupine s strokovnimi predavanji za svojce in druge, ki skrbijo za osebe z demenco v domačem okolju.Skupine “Ne pozabi me” vodijo in na njih predavajo priznani strokovnjaki s področja demence. Sodelovanje v skupinah omogoča udeležencem oblikovanje uspešnih strategij za oskrbo osebe z demenco doma (opredelitev demence, komunikacija, nega, varnost, skrb zase, ohranjanje gibljivosti, skrb za življenjske aktivnosti,…), izmenjavo izkušenj, razbremenjevanje pri osebnih stiskah ter načrtovanje prihodnosti. Na srečanjih strokovnjaki delijo uporabne nasvete, udeležencem nudijo psihosocialno oporo in jih informirajo o tem, kje lahko poiščejo pomoč v skupnosti.

Namen usposabljanja “Ne pozabi me” je omogočiti osebam z demenco in njihovim svojcem čim bolj kakovostno življenje. Skupaj oblikujemo demenci prijazno okolje, da lahko osebe z demenco ostanejo čim dlje v domačem okolju, kar je tudi priporočilo Alzheimer Europe in Alzheimer’s Disease International.
 
Skupine “Ne pozabi me” se na pobudo dr. Aleša Kogoja odvijajo že od leta 1999. Dr. Aleš Kogoj je bil eden prvih zdravnikov v Sloveniji, ki se je posvetil zdravljenju demence. Prepoznal je stiske svojcev, ki skrbijo za osebe z demenco in skupaj s sodelavci Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana pripravil program, ki je še danes eden najboljših na tem področju. Skupaj s strokovnjaki z Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana zato še danes, dvakrat letno, izvajamo program usposabljanja za svojce in druge, ki skrbijo za osebe z demenco.

Nov sklop predavanj se začne v pomladi 2018. Sklop devetih predavanj ob torkih, ki trajajo cca 3 ure na sedežu Spominčice, Linhartova 13, v Mali dvorani (pritličje).

Informacije: 01 256 51 11, vsak delovni dan od 9.00 do 16.00 ure.

 

 

 

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA