VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


PREVENTIVA NA PODROČJU DEMENCE

V Pegazovem domu je v okviru svetovnega dneva Alzheimerjeve bolezni, ki je 21. septembra, potekalo več aktivnosti, katerih namen je ozavestiti ljudi o bolezni sodobnega časa, demenci, v največji meri pa so dogodki namenjeni preventivi na področju demence, kot tudi v izogib drugim boleznim.

»Živeti danes«

Ga. Slavica Javornik nam je predstavila pomen zdrave prehrane za dober spomin s predavanjem »Hrana ni samo hrana, je tudi zdravilo«. Opozorila je na nepravilno prehrano in njen vpliv na posamezne bolezni ter  skupaj s kuhinjo Pegazovega doma pripravila enostavne zdrave prigrizke, ki si jih lahko doma vsi pripravimo. 

Za dobro delovanje možganov je poleg zdrave prehrane pomembno tudi gibanje. Lucija Pangerl, dipl. del. terapevtka, nam je predstavila Brain Gym, »možgansko telovadbo«, ki z gibalnimi aktivnostmi vzpodbuja delovanje možganov. Za boljšo ozaveščenost in prepoznavanje demence v Rogaški Slatini smo se skupaj s stanovalci in z modrimi baloni  »I feel dementia« podali na sprehod do Zdraviliškega parka.

Aktivnosti ob dnevu Alzheimerjeve bolezni smo zaključili z Alzheimer caffe-jem. Z Metko Klevišar, upokojeno zdravnico, publicistko in ustanoviteljico slovenskega društva Hospic se je na temo » Živeti danes« pogovarjala Mimica Kidrič. Ga. Klevišar je podarila, kako pomembno je, da se kljub težavam veselimo vsakega dne, ga preživimo čim bolj kvalitetno, včasih pa moramo kakšen dan preprosto samo preživeti in počakati na svetlejše trenutke.

Anica Vreže, socialna delavka

VEČ: Pegazov dom

 

 

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA