VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


PEGAZOV DOM: VELIKA IZBIRA DOGODKOV

V Pegazovem domu smo veseli, da imamo Kulturni center v soseščini, saj se lahko udeležimo mnogih prireditev še pri njih. V prejšnjem tednu smo bili prisotni na kulinarični razstavi društva Gaja, na nastopu ansambla Spev ter na vrtčevski prireditvi ob materinskem dnevu. Peljali pa smo se tudi na Boč.
V Kulturnem centru je kulinarične dobrote razstavljalo društvo Gaja. Ogledali smo si  jedi iz naših krajev, kot so: jerpica, zavihječa in mlinčovka, pa tudi sadne kruhe, šunko v testu in še marsikaj. »Znanje peke kruha, potic, mesnih izdelkov in raznega peciva, ki so se ga članice priučile od svojih mam in babic, sedaj prenašajo nam in zanamcem«, je v prijazni predstavitvi povedala Anica Colnarič, ki je v domu zelo poznana, saj vodi kuharsko urico. Ogledali smo si tudi razstavo rož iz krep papirja.

Na Boču smo si ogledali posebno cvetlico, velikonočnica ali pulsatilla grandis. Letos je hitro zacvetela, pa še velika noč je pozna, tako, da se nista časovno ujeli. Združili smo prijetno s koristnim, se sprehodili po lepi pokrajini, nadihali gorskega zraka in občudovali velikonočnico. Je avtohtona in ogrožena, zato so rastišča ograjena. Srečali smo naravovarstvenike, ki skrbe za rastišče, da ostaja ohranjeno. Marija B. je bila rojena nedaleč stran od planinskega doma in bila je prava vodička, saj pozna vsak grm na Boču. Nasmejali smo se ge. Amaliji, ki je pri cerkvi sv. Miklavža molila, da bi zadela sedmico na loteriji. Stanovalcem in stanovalkam je kratek izlet v sredogorje zelo dobro del in so bili zelo poživljeni ob povratku.

Mateja Fidler, delovna terapevtka

Več: PEGAZOV DOM

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA