VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


PEGAZOV DOM: SPROSTITEV OB MANDALAH

V Pegazovem domu ponujamo bogato paleto aktivnosti za stanovalce. V zadnjem času smo se preizkusili v risanju mandal, učenju nordijske hoje, plesa, sodelovali pri kvizu, spoznali romantično Verono, odšli v Anin dvor, pa v Kulturni center na muzikal Briljantina in obiskali zaključek delovanja UTŽO za to šolsko leto,…Stanovalce je zelo prevzelo risanje mandal ob prijetni glasbi. Ko rišemo mandale se je potrebno osredotočiti na drobno delo in ob tem se poveča naša pozornost. Vse razlage njenega pomena so si enotne, da je središče mandale povezano s središčem tistega, ki jo riše. Risanje mandal je edinstven in veličastni pripomoček, ki je namenjen vsakemu posebej in vsem skupaj, za globok mir, sproščenost, povezanost, zbranost in harmonijo. Preveva nas občutek živosti, radosti in pomirjenosti s samim seboj. G. Viktor je ugotovil, da je treba s svetimi rožami ravnati zelo nežno…kot z ženskami. Ga. Angela in Marija sta skoraj v en glas povedali, da ju to delo zelo sprošča in je zanimivo.

»Stanovalci Pegazovega doma so se zasidrali v moje srce in tako so z mano, kamorkoli grem«, je zapisala Eva Rožencvet, pripravnica delovne terapije, ki je za stanovalce pripravila utrinke iz potepanja po Veroni. V parku Natura Viva so  videli okrog 1500 živali, od tega kar 250 različnih živalskih vrst z vseh celin. Z avtobusom so se zapeljali skozi pravo savano in se iz oči v oči srečali z levi, žirafami, leopardi, ki se prosto gibljejo po parku. Ko zaslišimo ime Verona se verjetno najprej vsi spomnimo nesrečne ljubezni med Julijo in Romeom, vendar mesto poleg ogleda Julijinega kipa ponudi veliko srednjeveške arhitekture in je na seznamu UNESCO-ve svetovne dediščine.

Ga. Sonja Lah je po ogledu muzikala Briljantina v izvedbi dijakov SŠCRS povedala: » Bila sem navdušena… najprej zato, ker sem bila med mladino, kjer sem se vedno dobro počutila.  Zelo me je prevzela lepa glasba ter ples in bi se kar pridružila, če bi se lahko. Čestitke vsem!«

Mateja Fidler, delovna terapevtka

VEČ: PEGAZOV DOM

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA