VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


PEGAZOV DOM: SMEH JE POL ZDRAVJA!

V Pegazovem domu pogosto združujemo otroško živahnost in modrost starejših. Medgeneracijska druženja zmanjšujejo težave z zdravjem in povečajo občutek pripadnosti v družbi.

Z otroki iz vrtca Izvir smo izvedli zanimivo druženje ob jogi smeha z vaditeljicama Renato in Matejo. Kaj je joga smeha? Izvajanje igrivih vaj pri katerih se smejimo brez razloga. Pri jogi smeha smo skupaj strašili leva, govorili v žlobudravščini, se žgečkali in veliko, veliko smejali. Program so popestrili domski pevci, ki so zapeli vsem dobro znane pesmi. Zborovodkinja Marinka Mastnak  pravi, da so bili otroci od začetka zadržani, nato pa so se sprostili in pokazali svojo otroško nagajivost. Pomembno se ji zdi, da se starejša in mlajša generacija družita in medsebojno učita.

Damijana Sisinger, vzgojiteljica je takole zapisala: »Na smejalni način so otroci spontano vstopili v interakcijo s starostniki, ter se z njimi veselo zabavali. Bila sem navdušena nad pozitivno reakcijo ene izmed varovank, ki se je povsem predala užitkom in pozabila na svoje gibalne ovire oz. bolečine. Takrat sem spoznala nadnaravno oz. zdravilno moč smeha. Tovrstna druženja resnično pozdravljam, saj nam pomenijo pozitivno vodilo v vsak nov dan, nas povezujejo in resnično blagodejno vplivajo na počutje vseh nas.«

Komentarji otrok: »Že dolgo se nisem tako smejal, res je blo vse smešno. Fajn je blo, ko smo se tak zabavali…pa še kekse smo jedli in pili sok…Tista teta je bla smešna, ko je rekla naj se vsi smejimo…Pa tak smo delali hi-hi-hi, ha-ha-ha ploskali in se smejali…«

Mateja Fidler in Tina Misja, delovni terapevtki

Več: PEGAZOV DOM

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA