VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


PEGAZOV DOM SE PREDSTAVI NA F3ŽO

Festival za tretje življenjsko obdobje je vsako leto bolj obiskana množična prireditev. V letošnjem letu se je pod okriljem Ministrstva za zdravje predstavljal tudi Pegazov dom Rogaška Slatina. MZ je k sodelovanju povabilo prijavitelje in partnerje, ki so bili v letošnjem letu uspešni pri prijavi na razpis Demenca med nami.Pegazom dom je predstavljal svoj koncept dela z stanovalci z demenco. Pegazov dom nima zaprtih  »varovanih oddelkov«. Skupine, v katerih so nameščeni stanovalci z demenco, so odprte, prijazne do uporabnikov, vsekakor pa je potrebno zagotoviti ustrezno varstvo. Naš koncept dela temelji na osebnem spremljanju, v okviru katerega ponujamo številne aktivnosti, ki so primerne za osebe z demenco - aktivnosti za vzdrževanje telesne kondicije, aktivnosti za ohranjanje intelektualnih sposobnosti, kulturno razvedrilne aktivnosti, namenske dejavnosti glede na njihov interes itd.

Naša stojnica na F3ŽO je bila lepo obiskana, javnost se vedno bolj zaveda pomena osveščenosti in informiranosti o bolezni sami. Demenca je bolezen sodobnega časa, vedno bolj prisotna zlasti med starejšo populacijo, zato je še kako pomembno, da pridobivamo nova znanja tako na področju preventive kot tudi pri delu z osebami z demenco.


Kristina Kampuš
direktorica

VEČ: PEGAZOV DOM

 

 

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA