VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


PEGAZOV DOM: PET MINUT ZA ZDRAVJE

Namen promocije zdravja na delovnem mestu je spodbujanje zdravega življenjskega sloga (izboljšanje prehranjevalnih navad, promoviranje telesne dejavnosti, opustitev kajenja,) zmanjšanje stresa na delovnem mestu, boljši medsebojni odnosi, boljša komunikacija na delovnem mestu, krepitev in varovanje duševnega zdravja in boljšega počutja, povečanje zadovoljstva zaposlenih, ustvarjanje zadovoljnih delovnih mest, itd.Tudi v Pegazovem domu se zavedamo pomena zdravja, tako na delovnem mestu kot tudi v osebnem in družinskem življenju. Zaposlene na več načinov spodbujamo k zdravemu življenjskemu slogu. Skupina za promocijo zdravja je pripravila letni program pohodov, kolesarjenja po bližnji okolici, vsak mesec je planirana vsaj ena skupna akcija. Tako združujemo gibanje na prostem in prijetno druženje izven delovnega okolja. Ker pa je pomemben vsak dan, smo se odločili, da vsak dan namenimo 5 minut za zdravje. V dopoldanskem času, pred kosilom, se po  domskem ozvočenju predvaja vodena vadba, ki je namenjena tako zaposlenim kot tudi stanovalcem in obiskovalcem. Vaje so prilagojene vsem generacijam.  5 - minutna vadba je med vsemi udeleženci dobro sprejeta. Čeprav si marsikdo išče izgovor, da ni časa, smo dokazali, da to ne drži.  5 minut je vedno časa in to je dovolj, da naredimo nekaj preprostih a učinkovitih vaj za naše telo. Veseli smo, da smo k 5 - minutni vadbi pritegnili stanovalce in tudi priložnostne obiskovalce. Tu in tam nas še kdo čudno pogleda, a večina se nam pridruži.

V sklopu promocije zdravja na delovnem mestu objavljamo tudi razne napotke glede prehrane, obvladovanja stresa ter na splošno zdravega življenjskega sloga.

Z aktivnostmi bomo nadaljevali in verjamemo, da bodo ta druženja in vadba privabila vedno več zainteresiranih, saj se vsi zavedamo, da je v življenju na prvem mestu zdravje.

Ivan Žerjav, fizioterapevt

VEČ: PEGAZOV DOM

 

 

 

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA