VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


PEGAZOV DOM: GOZD, NAŠE BOGASTVO

Konec junija je stanovalce v Pegazovem domu obiskal Simon Klavžar, inženir gozdarstva. Uvodoma nas je seznanil z dejstvom, da kar 60% Slovenije pokriva gozd. Naše pokrajine so obarvane z 80 različnimi lesnimi vrstami, ki imajo različne funkcije vpliva na naše življenje.

Gozd čisti prašne delce in hektar gozdne površine, kar 100 ljudem zagotovi kisik. Ljudje v zadnjem času zasajujejo tuje, hitro rastoče vrste, ki pa izpodrivajo naše lesne vrste. Stanovalci so bili mnenja, da se je potrebno temu izognit in bolj spoštovat domače rastlinje. Gozd ima pomembno kulturno vrednost in moramo ga ohranjati. Stanovalci so postavljali zanimiva vprašanja, gospo Sonjo Lah je zanimalo kako je s plazovi in gozdom. Simon nam je razložil, da gozd včasih varuje plazove, včasih pa so primorani posekati nekatera drevesa.

V naših gozdovih večinoma prebivajo parkljaste živali. V gozdu lahko po zakonu na dan naberemo 2 kg gob. Naše znanje o gobarstvu mora biti dobro, da se izognemo strupenim gobam. Kadar smo v gozdu je pomembno, da se pregledamo, kajti hitro se lahko prisesa na nas kakšnem klop. Simon nam je svetoval, da ga čimprej odstranimo in da ne uporabljamo olj ter drugih mazil za lažjo odstranitev.

V našem mestnem drevoredu se ohranjajo mogočna drevesa, ki nas spominjajo in opominjajo na dolgo zgodovino našega kraja. Pomembno je, da skrbimo za gozd in živali, saj brez njih tudi nas ne bi bilo.

Valentina Misja, delovna terapevtka

VEČ: PEGAZOV DOM

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA