VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


PEGAZ: SREČNI STOPAMO V NOVO LETO

Letošnji december je poleg tradicionalnega okraševanja prostorov, krasitev jelk, obiska Miklavža s spremstvom, obiskov in voščil županov in županje iz vseh bližnjih občin od koder prihajajo naši stanovalke in stanovalci ter mnogih nastopov zaznamoval še kulinarični dogodek Pegazova klobasarija.Zimski meseci so pravšnji za koline, zato smo se odločili, da tudi pri nas izpeljemo vsaj delček  tega kmečkega praznika. Glavni kuhar Sandi in mesar Roman sta pripravljala in izdelovala mesne klobase, ob pomoči in modrih nasvetih stanovalcev. Pepič Plemenitaš je povedal, da je mnoga leta mesarski poklic opravljal tudi v vsej soseščini. Stanovalci in stanovalke so se aktivno vključevali, saj so večinoma doma redili prašiče in imeli  »furež«. Za izdelavo mesnih klobas je bilo potrebno narezati meso, maščobo, pripraviti točno določeno mero soli, popra in česna. Na koncu je mesar Roman dobro pregnetel meso. Stanovalci so z vrtenjem  »flajš-mašine« v svinjska čreva polnili mesno maso. Klobase smo seveda takoj skuhali in naredili degustacijo. Ob klobasariji smo se okrepčali s kuhanim vinom in »jerpico« z domačimi ocvirki.  Stanovalci so z veseljem pomagali pri pripravi, zraven smo tudi zapeli in se pogovarjali o tem opravilu.

Leto 2018 se izteka in zahvalili bi se vsem nastopajočim, ki polepšate dneve starejšim v Pegazovem domu skozi vse leto in pripomorete k dobremu počutju ter narišete nasmehe na obraze. Naj vam bodo dobra dela stotero povrnjena. Ob praznovanju božiča vam stanovalke, stanovalci in kolektiv Pegazovega doma želimo, da ga preživite lepo. Vzemite si čas za mir in srečo ob toplem ognjišču ter druženju z najdražjimi!

Mateja Fidler, delovna terapevtka

VEČ: PEGAZOV DOM

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA