VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


"OHRANIMO MOŽGANE", S SANJO LONČAR

V Pegazovem domu vsako leto v okviru svetovnega dne Alzheimerjeve bolezni priredimo sklop različnih aktivnosti na temo demence - delavnice, predavanja idr. z namenom ozaveščanja, zgodnjega odkrivanja in prepoznavanja znakov te bolezni in seveda tudi  prepoznavanje ustreznih pristopov pri delu z osebami z demenco.

Tokrat smo v goste povabili  svobodno raziskovalko in zagovornico naravnih rešitev gospo Sanjo Lončar. Na zelo preprost način nam je predstavila dejavnike tveganja za razvoj demence, istočasno pa podajala praktične napotke, kako lahko v vsakdanjem življenju ukrepamo in zmanjšamo dejavnike tveganja. V današnjem svetu so naši možgani zaradi sodobnega načina življenja, napredne informatike, nenehne izpostavljenosti wifi omrežjem itd. zelo izpostavljeni in ogroženi. V nekaterih vidikih gre za pomanjkanje določenih snovi, v drugih pa za preobremenitve,  ki privedejo do pešanja možganov in živčevja. Ga. Sanja nas je seznanila z naravnimi rešitvami, s katerimi lahko te vzroke vsaj delno odpravimo. Spoznali smo zelišča in začimbe kot so kurkuma, ingver, ginko, črna kumina, žafran, melisa... , naši kuharji in kuharice pa so po njenih recepturah pripravili prigrizke ter napitke iz navedenih zelišč, ki blagodejno vplivajo na organizem in delovanje naših možganov, če jih le pravilno in redno uživamo.

Anica Vreže, socialna delavka

VEČ: PEGAZOV DOM

 

 

 

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA