VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


JEDI IZ BODEČE BUČE ČAJOTE

Gospodinje stanovalce vedno znova razveselijo z dobrotami, ki jih pripravijo same. Tokrat so se odločile, da pripravijo nekaj jedi iz manj znane bodeče buče  čajote, ki vsebuje veliko aminokislin, vitamina C in B kompleksa. Torej sestavine, ki so še kako pomembne v času, ko so na pohodu različni virusi.

Gospodinje Anica, Darija in Relika so tako pripravile čajotine polpete s kosmiči, sladek in slan štrudelj ter kompot. Povabilu na degustacijo so se z veseljem odzvali stanovalci iz vseh skupin. Navdušeno so pokušali in komentirali pripravljene dobrote. Najbolj so jih navdušili čajotini polpeti, saj so jim gospodinje dodale domačo ribezovo ali jagodno marmelado s kančkom kisle smetane in tako pridobile slasten sladko-kisli okus.

Ob pokušanju jedi, so gospodinje podale veliko poučnih nasvetov kako uporabit bodečo bučo v kulinariki, kajti užitni so vsi deli rastline. Tako smo izvedeli, da so mladi listi čajote bogati s hranili in vlakninami, delujejo očiščevalno ter ob tem zmanjšujejo nivo sladkorja in škodljivega holesterola. Uporabimo jih kot čaj ali v smutijih skupaj s plodovi.

Prijetno druženje smo popestrili s prepevanjem ter pripovedovanjem šal in naj vam prišepnemo, da je odličnih jedi kaj hitro zmanjkalo.

Valentina Jecl, delovna terapevtka

Več: PEGAZOV DOM

 

 

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA