VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


FUNB - NOVE PLESNO GIBALNE AKTIVNOSTI

Delovni terapevtki v Pegazovem domu sva pričeli voditi gibalno – plesne aktivnosti, strokovno imenovane FUNB (funkcijsko usposabljanje ob glasbi) in tako vnesli zanimivo dopolnitev v že zelo pester nabor aktivnosti. Stanovalke in stanovalci so navdušeni.Vpliv gibalno plesne aktivnosti (FUNB) je na telesne funkcije in spretnosti izvedbe pri starejših velik, saj zmanjšuje stres, vpliva na dobro počutje, na boljšo samopodobo, na obseg in kakovost gibanja, na telesno predstavo, zmanjšuje bolečine, sprošča, vpliva na čustveno izražanje, omogoča vključenost, zmanjšuje socialno izolacijo, vpliva na kakovost življenja, na vzdržljivost, veča obseg gibanja, izboljša kontrolo drže in ravnotežja, mišično moč in tonus,… in kar je za stanovalke in stanovalce tudi  pomembno – hitro mine, ker je gibanje ob glasbi zelo prijetno.

Stanovalke in stanovalci na vitalnih stanovanjskih skupinah so povedali, da ni tako preprosto, kot izgleda in da se celo spotijo zraven. FUNB izvajamo tudi na skupinah oseb z demenco. Osebe pri aktivnosti kljub svoji diagnozi sodelujejo in jasno pokažejo ugodje. Ob plesu zapojemo tudi ljudske pesmi, ki pričarajo spomine. Terapevtska vadba je posebej namenjena tistim mišičnim skupinah, ki ob neaktivnosti hitro propadejo in je pomembno, da jih v starosti vzdržujemo.

Mateja Fidler in Valentina Jecl, delovni terapevtki

Več: Pegazov dom

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA