VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


DNEVI BREZ ALKOHOLA V OSMIH REGIJAH

V okviru projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola, v aprilu organiziramo 8 dogodkov po različnih regijah po Sloveniji »Dan brez alkohola«.

Prvi dogodek je potekal danes v Vipavi na Glavnem trgu med 10. in 12. uro. Dogodki so namenjeni osveščanju javnosti o projektu SOPA ter o škodljivih posledicah čezmernega pitja alkohola. Začeti želimo pogovor o opuščanju nezdravih življenjskih navad ter nuditi oporo pri zdravih življenjskih izbirah v našem vsakdanu. Na naših stojnicah bodo obiskovalci lahko dobili informacije o naših aktivnostih, o problematiki pitja alkohola v slovenski družbi, predstavili bomo zdrave alternative in načine, kako vzpostaviti odgovoren odnos do pitja alkohola, na voljo pa bodo tudi informacije o virih pomoči v regiji.

Na dogodkih bodo sodelovali tudi predstavniki šestih nevladnih organizacij, ki sodelujejo na projektu SOPA, in sicer: Društvo za zdravje srca in ožilja, Zveza paraplegikov Slovenije, Šent, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Slovenska Karitas in Športna unije Slovenije. Ponekod se bodo dogodka udeležili tudi predstavniki policije ter drugi aktivni deležniki v lokalni skupnosti tako s področja zdravstva, sociale in ostali.

Dogodka v Mariboru se bo udeležil tudi Igor E. Bergant, ki je ambasador letošnje akcije 40 dni brez alkohola. Akcijo 40 dni brez alkohola izvajajo Slovenska Karitas, Med.Over.Net in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Ker tudi mi sodelujemo v omenjeni kampanji, združujemo nekatere naše aktivnosti na terenu. Tako bo tudi Igor E. Bergant obiskal našo stojnico v Mariboru v nedeljo, 7. aprila, kjer bo med 11.00 – 11.30 na voljo za izjave.

Odnos do pitja alkohola v Sloveniji je torej potrebno nagovarjati celovito in sistematično, če želimo dolgoročno doseči rezultate in vzpostaviti odgovoren odnos do pitja alkohola v Sloveniji. SOPA v tem smislu povezuje in združuje preko 600 strokovnjakov in izvajalcev iz zdravstvenega, socialnega sektorja, kot predstavnike nevladnih organizacij, zavoda za zaposlovanje, občin, policije.
Trenutno na terenu v 18 lokalnih okoljih že poteka pilotni pristop SOPA.

Vodja projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola mag. Tadeja Hočevar: ”Osnovna ideja projekta SOPA je pri vsakem izmed nas vzbuditi pozornost in vprašanje o tem, kakšno je pravzaprav naše pivsko vedenje. Ali z vidika zdravja spijemo preveč alkohola in čez mero, čeprav je to v naši družbi morda sprejemljivo, v določenih situacijah pa celo spodbujeno?
Želimo, da bi imel vsak član skupnosti na voljo vse potrebne informacije o negativnih učinkih čezmernega pitja alkohola, bodisi zase bodisi za svojega bližnjega, prijatelja. Pitje alkohola, niti v majhnih količinah, namreč ne predstavlja zdravega načina življenjskega sloga. Z dogodki “Dan brez alkohola” želimo približati ravno to sporočilo ljudem in jim predstaviti boljše in predvsem zdrave izbire v vsakdanjem življenju.”

Več: nijz.si/sl/zacenjajo-se-dnevi-brez-alkohola-v-osmih-regijah-po-sloveniji

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA