VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


DEMENCI PRIJAZNA TOČKA V ZIMZELENU

DEOS Center starejših  Zimzelen v Topolšici se je 24. maja  umestil na slovenski  zemljevid Demenci prijaznih točk (DTP). Točka je namenjena osebam z demenco, njihovim svojcem, poklicnim skupinam (trgovcem, policistom, gasilcem, poštnim uslužbencem …) kot tudi vsem, ki bivajo v skupnosti, kjer se točka nahaja.Zaposleni na točki nudijo informacije o prvih znakih demence, o načinih komuniciranja z osebo z demenco kot tudi o možnostih nadaljnje pomoči. Točko sta na slovesnosti v domu Zimzelen otvorili Štefanija Zlobec, predsednica slovenskega združenja za pomoč pri demenci Spominčica, in Andreja Štefan Bukovič, direktorica Zimzelena. Na svečani prireditvi je nastopil zbor stanovalcev Zimzelen, stanovalka Metka Mahne, ps se je z recitali pesmi Danijele Hliš, ki so objavljene v knjigi  Spominčice, dotaknila sveta demence s poezijo. Zlata Golja, svojka varovanke Zimzelena, je ubesedila občutke,  kako  demenco doživljata in se z njo soočata  ona in  njena družina. Na prireditvi so bili tudi predstavniki učencev in učiteljev OŠ Karel Destovniki Kajuh ter učenka Karin Menhart, ki je k programu prispevala glasbeno točko.

»Demenci prijazna točka prispeva k oblikovanju demenci prijaznega okolja. Je ena od kamenčkov v mozaiku Zimzelena, kjer že nekaj let deluje skupina za samopomoč svojcev  oseb z demenco. Vodi jo Jelka Florjančič  vsak zadnji četrtek v mesecu. Pred štirimi leti smo  zastavili koncept delovanja svetovalnic in se odpravili na »teren« v lokalno okolje,« je povedala Andreja Štefan Bukovič, direktorica Zimzelena. »Svetovalnico obiščejo ljudje, ki si želijo zasebnega pogovora o demenci. Z Združenjem Spominčica Zimzelen pa pripravljamo Alzhaimer cafe v Knjižnici Velenje, ki so vedno dobro obiskana.«
Poslanstvo Zimzelena se z odprtjem Demenci prijazne točke krepi in  dodatno udejanja z aktivnostmi,  namenjenimi ljudem, ki bivajo doma in njihovim svojcem.

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA