VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


DAN STAREJŠIH - ČILI, ZDRAVI, DEJAVNI

Vstopili smo v Teden vseživljenjskega učenja, ki poteka od 12. do 21. maja, v katerem je več sto ustanov, organizacij in skupin pripravilo dogodke po vsej Sloveniji do 30. junija. Glavni cilj tedna je opozarjati na pomen in koristi učenja v vseh življenjskih obdobjih ter udejanjanje Strategije vseživljenjskosti učenja za vse.


 

ZDUS za društva upokojencev posebej izpostavlja datum 19. maj, ki je posvečen akciji »Dan starejših« pod sloganom »Čili, zdravi, informirani in dejavni«. Vsa društva pozivamo k udeležbi na prireditvah, ki se bodo v sklopu te akcije izvajale po vsej Sloveniji. V spletnem koledarju si lahko ogledate seznam prireditev, ki se bodo odvijale v vaših krajih (velja tudi za vse ostale dneve):

tvu.acs.si/koledar/iskanje/index.php.

Ponudba je pestra in raznolika, zato ne dvomimo, da boste našli kaj po vašem okusu.

Več o Tednu vseživljenjskega učenja (izvaja Andragoški center Slovenije) pa tukaj:

tvu.acs.si/predstavitev/

Nevladna organizacija Evropsko združenje za izobraževanje odraslih (EAEA) je leto 2017 razglasilo za Leto izobraževanja odraslih v Evropi pod sloganom »Moč in radost učenja«, s katerim želijo pokazati, kako izobraževanje odraslih lahko izboljša življenje in možnosti evropskih državljanov tako na osebni kot profesionalni ravni. Poleg tega, da prikazuje prednosti izobraževanja odraslih, zbira tudi ključna sporočila in najboljše prakse organizatorjev dogodkov, ki jih bodo delili z oblikovalci politik in izobraževalci odraslih ob koncu leta. Slovenija bo svojo dobro prakso delila s projektom 17. Teden vseživljenjskega učenja, ki poteka pod okriljem Andragoškega centra Slovenije in ki ga podpira Zveza društev upokojencev Slovenije.

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA