VSE KLJUČNE NOVICE NA ENEM MESTU

Vedno sveže novice, ki Vas obveščajo o vseh novih dogodkih in informacijah.

Prijavi se na e-novice


BOSANSKI DAN V PEGAZOVEM DOMU

V Pegazu si znamo preproste dneve narediti posebne. Doslej smo obeležili italijanski dan, mehiški, dalmatinski… Tokrat smo se odločili, da se sprehodimo še južneje - v Bosno in Hercegovino. Njihova kuhinja je znana po mešanici zahodnih in vzhodnih vplivov.
Pred kosilom sta  Amela in terapevtka Tina pripravili kratko predstavitev Bosne in Hercegovine. Amela prihaja iz Sarajeva, zato je od doma prinesla narodno nošo, ki jo je pokazala našim stanovalcem. Bili so navdušeni, kajti noša je v celoti ročno delo. 

Naši kuharji so se ponovno potrudili in pripravili pravo kulinarično razvajanje. Topla predjed  je bila Begova čorba, ki je tradicionalna svečana jed, narejena iz zelenjave in kokoši. Glavna jed je bila sestavljena iz čevapčičev, pripravljenih po bosanskem receptu - brez svinjine. Zraven, kot priloga prebranec, popečena lepinja ter okusen kajmak in ajvar. Sladic je bilo kar nekaj: baklava, hurmašice, tulumbe - vse pripravljeno izpod rok naših kuharjev.

Za večerjo so stanovalci dobili še dve odlični jedi: pito Krumpirušo in Zeljanico. Testo in nadev je pripravljala naša kuharica Diba, ki prav tako prihaja iz Bosne.
Stanovalka Malčka je povedala: »Krasno je bilo, vse smo pojedli in prav nič ni ostalo. Naj se ponovi vsaki mesec!«

Valentina Jecl, delovna terapevtka

Več: PEGAZOV DOM

Oops! Something went wrong

Arhiv novic Nazaj na vstopno stran

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA