DOM VIHARNIK, KRANJSKA GORA

Dom Viharnik stoji v prijetnem alpskem okolju ob turističnem središču Kranjska Gora. Kot osnovno strukturo bivanja bo dom razvijal manjše bivalne enote po zgledu stanovanjskih skupin.

Prijavi se na e-novice


Dom Viharnik, Kranjska Gora

Dom starejših v Kranjski Gori je zgrajen tik ob turističnem središču Kranjska Gora. Nadaljeval bo arhitekturno in vsebinsko zasnovo Pegazovega doma v Rogaški Slatini. 

Kot osnovno strukturo bivanja, dom razvija manjše bivalne enote po zgledu stanovanjskih skupin, kar omogoča večjo zasebnost, individualni pristop, domačnost in toplino. Skupine so delno specializirane, vse pa koncipirane po hišnem modelu z elementi normalizacije. Tako je osrednji prostori vsake enote dnevno-gospodinjski prostori, kamor štejemo manjšo kuhinjo, jedilnico in dnevno bivalni prostor. V neposredni bližini teh prostorov so eno- in dvoposteljne sobe stanovalcev.

 

Storitve se v domu izvajajo v naslednjih programih institucionalnega varstva:

V štirih stanovanjskih skupinah (3 x 14 in 2 x 18 stanovalcev) za osebe, ki potrebujejo različne oblike oskrbe in nege ter so ob sprejemu normalno, omejeno- ali nepomične;

V dveh hišnih skupnostih (2 x 12 stanovalcev) za osebe z demenco;

V 18 garsonjerah za nego (14 garsonjer za eno in 4 garsonjere za dve osebi – skupaj za 23 stanovalcev) oseb, ki želijo nadstandardne pogoje za bivanje, oskrbo in nego.

V objektu je tudi 8 oskrbovanih stanovanj za eno ali dve osebi.

 

Dom nudi tudi ostale oblike varstva starejših:

-    dnevni center
-    možnost kratkotrajnega bivanja
-    možnost izvajanja pomoči na domu
 
Celoten objekt je klimatiziran. Večina sob je po velikosti nadstandardnih, v skupinah za dementne imajo vse sobe tudi izhod na varovane zunanje površine. Ima tudi centralno kuhinjo in pralnico, storitve frizerskega salona in bifeja pa so na voljo tudi zunanjim obiskovalcem.  Uradna otvoritev Doma Viharnik je bila 23. marca, prve stanovalce pa so začeli sprejemati v začetku aprila 2012.

Trenutno je na voljo še nekaj prostih mest.

 

Kontakt

Dom Viharnik Kranjska Gora

Čičare 14
4280 Kranjska Gora
tel.: 04 583 77 00

mail: infoping@dom-viharnik.si

spletna stran: www.dom-viharnik.si

KAJ DELAMO?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost. Za vas.

Več informacij

PREGLED STORITEV

- svetovanja namenjena starejšim (in svojcem)
- analize nastanitvenih možnosti - posredovanje informacij o domovih upokojencev, varovanih stanovanjih, pomoči na domu, ipd.
- pomoč pri uveljavljanju pravic
- posredovanja strokovnajkov s področij prava, nepremičnin in upravljanja financ
- pomoč pri dokumentaciji in upravnih poslih

Več informacij

NAŠ KONTAKT

            

Produkcija: oglaševalska agencija CONNECTA